ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Mehmet Hacıbozanoğlu Anaokulu

Şbt

BİGEP kapsamında "Memleketim Rize" kitabından yola çıkarak parçadan bütüne doğru bir ilerleme gerçekleştirdik. Kitabımızı okuyup Rize haritada hangi bölgede acaba diye beyin fırtınası gerçekleştirdik. Sonrasında KARADENİZ BÖLGESİNİ enine inceledik. Yemeklerinden, halk oyunlarına, tarımından hayvancılığına, turizm şehirlerine kadar ele alıp eğitici videolar izletildi. İnternet üzerinden her bir özelliğe tek tek değinilip derinlemesine incelendi. Etkinliğin sonlarında tüm öğrenciler boyama sayfalarını alıp Karadeniz hakkında en çok ne akıllarında kaldıysa onları resmettiler.

Şbt

Anaokulu E şubesi şubat ayında memleketimizi tanıyalım değerlerimizi tanıyalım etkinliği gerçekleştirmiştir.

Etkinliğimizde çocukların genelden özele doğru önce Türkiye kavramıyla başlayıp ardından şanlıurfa özeline inerek yörenin yemek giysi ekonomi ve yapısal özelliklerini öğrenmeleri amaçlanmış ve aile katılımıyla birleştirilerek çiğköfte partisi düzenlenmiş ve keyifli öğrenme ortamı oluşturulmuştur.

Şbt

Bigep anne atölyesi kapsaminda 100 gündür arkadaşiz etkinliği yapildi.

*Arkadaşlığın önemi anlatilarak çocuklarin dostluklari kuvvetlendırıldi.Çocuklar birlik ve beraberliği pekiştirildi.

Şbt

BİGEP Anne atölyesi kapsamında annemiz ile birlikte fasülye çimlendirme etkinliği yapıldı.

*Fen ve doğa bilgileri arttırılıp,deney ve gözlem becerileri geliştirildi.Bitkilerin nasil yetistiğini ve bölümlerinin neler olduğunu öğrendiler.

Şbt

BİGEP ANNE ATÖLYESİ kapsamında velilerimizden sınıfımız için ders materyali yapmaları istendi. Aileler ve çocuklar arasında etkili zaman geçirilmiş olup, materyaller sınıfımızda sergilenip çocuklara tanıtıldı.

Şbt

Anasınıfı G şubesi bugün sinema günü yapmaya karar verdi, ilk olarak izleyecekleri filme karar verdiler ve "Maceracı Kuş" adlı sinema filmini seçtiler, macerayı ve dostluğun önemini anlatması açısından güzel bir film. Annemizde yapmış olduğu patlamış mısırları çocuklara dağıttı ardından sinema filmi izlendi

Şbt

Anasınıfı B şubesi  2 Ocak 2024 tarihinde , Anne atölyesi kapsamında “ Meslekler” konusu drama yoluyla işlendi. Bu sayede çocukların kendini ifade etmelerine, topluluk önünde konuşma becerisini geliştirmelerine, beden dilini etkili kullanmalarına, sosyalleşmelerine olanak verildi.

Şbt

6 Şubat 2024 tarihinde velilerimiz sınıfta çocuklarıyla beraber, evden getirdikleri artık materyallerle çoraptan kuklalar yaptılar. Anne-çocuk işbirliğiyle, kendilerine özgün eserler oluşturdular. Kuklalar ile canlandırmalar yaparak eğlenmeleri sağlandı.

Şbt

11 Ocak 2024 tarihinde velimiz sınıfa gelerek, çocuklarla etkileşimli kitap okuma etkinliği yaptı. Sonrasında hikaye ile ilgili resim çizme, boyama etkinliği yaptırarak hikayeyi pekiştirdi. Çocuklardan etkinlikte yaptıkları battaniyelere ip bağlamaları istenerek, küçük kas becerilerinin gelişimi desteklendi.

Şbt

Mehmet Hacıbozanoğlu Anaokulu C şubesi olarak, Anne Atölyesi kapsamında "Anne-Çocuk Kitap Okuma Etkinliği" yaptırıldı. Annelerin katkısı ile çocukların okuma yazmaya hazırlık becerileri ve kitap okuma alışkanlığına ilk adım becerileri kazandırılması hedeflendi.

Şbt

BİGEP kapsamında Mehmet Hacıbozanoğlu Anaokulu C şubesi olarak Anne Atölyesi düzenlenmiştir. Anneleri sınıf kültürüne yakınlaştırmak ve okul ile bağlarını güçlendirmek amacı ile "Tutum Yatırım ve Türk Malları Etkinliği" yapılarak anne sınıfa davet edilerek çocuklar ile etkinlik yapıldı.

Şbt

Anasınıfı C şubesi olarak BİGEP kapsamında Ocak ayı içerisinde aile katılımını da sağlayarak kültürel ögelerimizi diri tutmayı, çocuklar arası işbirliği ve aile-okul ilişkisi güçlendirme hedeflerini gerçekleştirdiğimiz 'Kültürel Öğeler ( Şanlıurfa)' etkinliği yapıldı.

Şbt

Anaokulu D şubesi şubat ayında memleketimizi tanıyalım değerlerimizi tanıyalım etkinliği gerçekleştirmiştir.